Пълнен питомен заек
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Средна
Изпробвана: 12 изпробвана
Любима на 140 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Lirinka
Снимка 1716 ... 21
Необходими продукти
  • • 1 бр. заек
  • • 125 г масло
  • • 1 глава лук
  • • 1 и 1/2 ч.ч. ориз
  • • черен пипер
  • • сол
  • • 1 ч.л. джоджен
  • • 1 кг картофи
  • • 1 ч.ч. бяло вино
Начин на приготвяне
В половината масло се запържват ситно нарязаните вътрешни органи на заека (черен дроб, бъбречета, сърце) и лука. Прибавят се добре измития ориз, черният пипер и джодженът. Залива се с 1 ч.ч. вода и се оставя на слаб огън за 10-15 минути да се изпари водата. С тази плънка се пълни леко посоления заек и се зашива коремната стена. Поставя се в пръстен гювеч, намазва се с масло и червен пипер, залива се с бялото вино и 2 ч.ч. вода. Покрива се с капак и се пече във фурна на около 200 С за 2 часа. Картофите се нарязват на едро и се поставят около заека, а върху тях се нарязва останалото масло, и се допича още 30 минути.
Рецептата е добавена от korneliq на 20 Декември 2007 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Lirinka
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 16Снимка 17 5 Мар 2022
# 14
Lirinka
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Този път с домашен заек, не от магазина. Отново в тавата под фолио. Към плънката добавихме и 500 г гъби. ВКУСОТИЯ! :)5 Мар 2022
снимки от
Elinor73
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 15 5 Ное 2017
# 13
Elinor73
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Приготвих го в т. нар "зимен " вариант с кисело зеле вместо картофи. Сложих и червено вино вместо бяло и намалих водата на половина. Не мога да опиша резултата - направо си облизахме пръстите. Чудесна рецепта.
[Изпробвана]
5 Ное 2017
# 12
maili
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много вкусно, без картофите.
[Изпробвана]
12 Авг 2016
снимки от
maili
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 14 12 Авг 2016
# 11
neli_asneli
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Много вкусно. Не слагах картофи, а го напълних с лук, морков и пилешки дробчетаи остатъка от пълнежа около заека. Сложих и мащерка.
[Изпробвана]
11 Дек 2015
# 10
korneliq
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Радвам се, че рецептата ви е допаднала. Аз приготвям тази рецепта и в " зимен " вариант, като заменям картофите с кисело зеле. Пак се получава много вкусно ядене. Зелето го слагам още в началото около заека, защото на него му трябва повечко време да се пече.4 Яну 2015
снимки от
Lirinka
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 13 4 Яну 2015
# 9
Lirinka
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Корнелия, благодаря! Много вкусно се е получило! :) Рецептата се приготви от съпругът ми. Аз само помогнах за ориза и картофите. Не можах да се прежаля да го пипна, нито да го опитам, само като знам, че е зайче... Другите си хапнаха чудесно! И ние го приготвихме в тавата под фолио. :)
[Изпробвана]
4 Яну 2015
снимки от
iuleto
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Снимка 12 6 Мар 2014
# 8
nela111
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Страхотна рецепта! Вместо картофи направих повече от плънката, в която добавих и гъби. Голяма вкусотия! :)
[Изпробвана]
16 Ное 2013
снимки от
nela111
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 11 16 Ное 2013
# 7
iuleto
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Страхотна рецепта!
[Изпробвана]
6 Ное 2013
снимки от
tillia
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 9Снимка 10 17 Фев 2013
# 6
tillia
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много вкусно се получи. Не слагам вино и джоджен, но това си е по вкуса на всеки :)
[Изпробвана]
17 Фев 2013
# 5
ani4ka12
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Снощи приготвих зайчето и стана превъзходно, за първи път приготвям заешко но стана, благодаря за рецептата,
[Изпробвана]
31 Дек 2012
снимки от
anna84
виртуоз с тиган
Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8ориза за пълненето на заека
28 Сеп 2012
снимки от
tupur_lupur
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Снимка 3Снимка 4 1 Май 2012
# 4
tupur_lupur
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Ако към ориза се прибави мащерка става много ароматен! Аз прибавям и картофите в началото, като се добавя повече вода тогава.
[Изпробвана]
1 Май 2012
# 3
Plamy
аматьор с виличка
[Изпробвал рецептата]
За първи път през живота си готвя заек и гостите ми останаха впечатлени. Вкусно е! Приготвих го в тава с фолио. Добавих моркови, гъби и маслини към плънката и последните 20 мин вместо картофи сложиш останалата част от плънката. Благодаря за рецептата!
[Изпробвана]
13 Фев 2011
# 2
milagro
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Страхотна рецепта. Заека се получи много вкусен :) Благодаря за рецептата
[Изпробвана]
15 Дек 2010
снимки от
magi71
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1Снимка 2 18 Окт 2008
# 1
magi71
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Страхотна рецепта! Към плънката добавих моркови и гъби! :)
[Изпробвана]
18 Окт 2008

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.