Сложете месото да се запържи в 3 супени лъжици олио
Посолете го и го поръсете с черен пипер
Междувременно измийте и почистете зарзавата (лук, сварените картофи, моркови, целина) нарежете го и го прибавете към месото
Разбърквайте ястието от време на време
Когато стане полуготово, поръсете с лимоновия сок, прибавете бульонаи покрийте съда с капак
Оставете да се задушава 40 минути на умерен огьн
Обелете ябьлките и ги нарежете на дребни парчета
В отделна тенджерка ги сварете за няколко минути заедно с бучка масло
Кьм тях прибавете картофите, предварително сварени
Посолете, поръсете с черен пипер и подправете с дафиновия лист
Когато заекът е готов, прибавете сметаната и запечете отново
Сервирайте ястието с приготвената гарнитура от ябълките и картофите.